Кина: Диор оптужен за расизам због подизања краја ока на горе на реклами

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 13:50

Кина: Диор оптужен за расизам због подизања краја ока на горе на реклами

Луксузни бренд Диор оптужен је за расизам на кинеским друштвеним мрежама због рекламе на којој је приказана азијска манекенка која прстом подиже крај ока на горе. Фото: Танјуг/AP Photо Француска кућа објавила је слику на свом Инстаграм налогу раније ове недеље, пре него што ју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је брзо уклонила, пренео је Би-Би-Си.
Диор није давао јавне изјаве. Кинески корисници интернета све су осетљивији на приказивање Кинеза усред растућег националистичког расположења на мрежама.
Контроверзна слика постављена је пре шест дана како би промовисала Диорову нову колекцију шминке.
На њој се види како манекенка подиже око са натписом „Каналишите своју мачју жестину“. Слика је касније репостована на кинеским платформама друштвених медија, где су је критиковали и поставили вирални хештег „Диор реклама за шминку оптужена за дискриминацију Азијата“ на Веибу.
Бесни коментари су преплавили Инстаграм налог ове француске куће.
Коментар „То је расна дискриминација“, добио је највише лајкова. Кинеске државне новине „Глобал тајмс“ објавиле су уреднички текст позивајући бренд да се извини.
„Повлачење очију уназад… исмева изглед Азијата, посебно источних Азијата,“ наводи лист и додаје да се нада да ће се Диор суочити са својим грешкама, упутити искрено извињење, одговорити азијском друштву и дати јасне изјаве о томе како да се спречи да се слични проблеми не дешавају у будућности.
Bivša poslanica Evropskog parlamenta Kaili puštena iz zatvora u kućni pritvor

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Диор оптужен за расизам због подизања краја ока на горе на реклами се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.