Од сутра из Бограда до Лисабона директни летови, прилика да Португал очара људе из Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 11:46

Од сутра из Бограда до Лисабона директни летови, прилика да Португал очара људе из Србије

Амбасадорка Португала Виржинија Пина изјавила је да је за њу велика част што је амбсадор у Београду у време када је Ер Србија донела одлуку од сутра успостави нову директну авио-линију до Лисабона, а што ће, како је оценила, грађанима Србије олакшати путовање и бити разлог више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да посете Португал и увере се зашто њену земљу обожавају туристи из целог света. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Амбасадорка је поводом првог лета, а који ће од суботе саобраћати са аеродрома „Никола Тесла“ кренути ка Лисабону, рекла за Тањуг да ће та потпуно нова авио-линија омогућити и да Португалици посете Београд, али и да поред главног града упознају и читаву Србију.
„Ако кренете у Португал за само четири сата слетећете у Лисабон – посебан град са великом реком (Тежо – најдужом на иберијском полуострву) посебним светлом, са много културних и историјских знаменитности, плус моћи ће да пробају португалску храну, специјалитете и вино, али и да слушају Фадо“, рекла је она.
Нагласила је да по доласку у Лисабон туристи имају прилику да виде и Синтру и Кашкаиш, као и бројне друге прелепе дестинације, да не остану само у португалској престоници која је најзападнија престоница континенталне Европе, већ треба да виде Порто, Брагу…
Аеродром се налази скоро у сред града, па је до центра веома лако доћи и јавним градским превозом за само 15 минута, рекла је амбасадорка и додала да је трансфер до града одличан и да је цена превоза веома повољна. „То ће бити веома лепа прилика за две земље, могућност да се два народа боље упознају и зближе, али и додатна могућност за јачање бизнис заједнице. Верујем да ће сви уживати у нашој националној култури, историји, храни, вину, музици…“, навела је она.
Подсетила је да је Португал земља са 10 милиона становника, а да је само 2019. године, пре короне, имала 27 милиона страних туриста, што показује колике туристичке понтеције земља има. „То је и знак колико људи воле Португал“, рекла је она и навела да је Португал иделана дестинација не само лети, јер је Лисабон и један од најтоплијих главних градова Европе.
Ако одете и зими осећаћете се скоро као да је лето, казала је Пина и изразила очекивање да ће током 2023. бити број туриста надмашити рекорде, а како је додала и хоће захваљујући и директном лету Ер Србије. Ер Србија ће сутра успоставити директну авио-линију између Београда и Лисабона, једног од најстаријих градова у свету, што је, како је оценила амбасадор, одраз одличних односа две земље.
„Летови између Београда и Лисабона, Ер Србије почињу сутра. Имаћемо поласке два пута недељно, уторком и суботом, а то ће бити велика прилика да људи из Србије боје упознају Португал, али и Португалци да упознају ову дивну земљу – Србију“, рекла је амбасадорка за Танјуг и нагласила да та авио-линија рефлектује одличне политичке односе и везе наше две земље.
Georgijeva: Najvažnije poboljšati lance snabdevanja i sprečiti novi hladni rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од сутра из Бограда до Лисабона директни летови, прилика да Португал очара људе из Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.