САД: Велике поплаве у Јужној Флориди, у Форт Лодердејлу рекордна количина кише

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 11:07

САД: Велике поплаве у Јужној Флориди, у Форт Лодердејлу рекордна количина кише

У Форт Лодердејлу у америчкој савезној држави Флориди забележена је рекордна количина падавина када је за само сат времена пала количина кише једнака интензивним падавинама за месец дана, што је изазвало велике поплаве, објавио је данас Си-Ен-Ен. Фото: Танјуг/Francisco Kjolseth/The Salt >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Lake Tribune via AP У највећем таласу падавина у среду у граду Форт Лодердејл у Јужној Флориди, пало је око 50 центиметара кише по метру квадратном, што је количина падавина забележена у том граду за месец дана пре готово 25 година.
Просечна количина падавина у Форт Лодердејлу у априлу је 7,6 центиметара по метру квадратном.
Екстремне падавине су карактеристична последица климатских промена и дешавају се све чешће, а довеле су до поплава и у другим деловима Јужне Флориде.
„Иако је јака киша престала, бројни путеви су и даље затворени“, саопштила је метеоролошка служба, наводећи да се очекује да ће поплаве потрајати. Ванредна ситуација у случају изненадне поплаве – што је највиши ниво упозорења за поплаве – која је била на снази за делове Јужне Флориде, укључујући Форт Лодердејл, истекла је рано јутрос.
Авионски саобраћај на међународном аеродрому Форт Лодердејл-Холивуд затворен је данас због поплава Неколико државних агенција и уреда за ванредне ситуације помажу у санирању последица поплава, наводи се у саопштењу гувернера Флориде Рона Десантиса.
Десантис је данас прогласио ванредно стање за округ Бровард.
Orban: Mađarska neće dozvoliti da je nateraju u rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Велике поплаве у Јужној Флориди, у Форт Лодердејлу рекордна количина кише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.