ФСБ: Украјинац саучесник у убиству блогера Владлена Татарског

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 10:03

ФСБ: Украјинац саучесник у убиству блогера Владлена Татарског

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) и Истражни одбор утврдили су да је 36-годишњи Украјинац, члан терористичке групе, био саучесник Дарије Трепове у терористичком нападу на кафић у Санкт Петербургу у којем је убијен војни извештач и блогер Владлен Татарски, речено је агенцији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ТАСС у ФСБ-у.
Фото: WikimediaComonns/Pavel Kazachkov – Flickr „Установљено је да је убиство Фомина (Максима, право име Татарског) испланирао заједно са Даријом Треповом члан украјинске саботерске и терористичке групе, украјински држављанин Јуриј Денисов, рођен 1987. године, који је, користећи сервис брзе доставе, путем посредника, њој предао експлозивну направу у Москви, скривену у гипсаној бисти блогера“, навео је ФСБ.
Руске власти трагају за Денисовим и у току је процедура његовог стављања на међународну потерницу.
Адвокатски тим Дарије Трепове уложио је жалбу на њено притварање, саопштено је из суда у Москви.
Суд у Москви одредио је 4. априла притвор за Трепову до 2. јуна.
Према наводима из истраге, Трепова је 2. априла, по упутствима добијеним од људи из Украјине, донела статуету напуњену експлозивом у кафићу у центру Санкт Петербурга и дала је ратном репортеру и познатом блогеру.
Фомин је погинуо у експлозији, а лекарску помоћ је затражило још 40 људи.
Руски Национални антитерористички комитет саопштио је да су терористички чин против Татарског организовале украјинске специјалне службе уз помоћ агената који сарађују са фондацијом Алексеја Наваљног која се у Русији сматра екстремистичком организацијом, а коју, како наводе, Трепова подржава.
Beloruski šef diplomatije u Budimpešti poziva na primirje u Ukrajini i razgovore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФСБ: Украјинац саучесник у убиству блогера Владлена Татарског се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.