Аксјонов: Крим на опрезу због могуће украјинске контраофанзиве

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 20:32

Аксјонов: Крим на опрезу због могуће украјинске контраофанзиве

Сергеј Аксјонов, лидер Крима којег је устоличила званична Москва, изјавио је данас да је Крим на опрезу због могуће предстојеће украјинске контраофанзиве. Фото: Танјуг/AP У разговору са новинарима Аксјонов је рекао да су руске снаге на Криму поставиле систем „модерне, дубоке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране“ и да имају више него довољно трупа и опреме да одбију могући украјински контранапад, преноси АП.
„Не смемо да потценимо непријатеља, али дефинитивно се може рећи да смо спремни (за напад) и да неће бити катастрофалних последица“, рекао је Аксјонов.
Његови коментари уследили су неколико дана након што је украјински председник Володимир Зеленски потврдио намеру званичног Кијева да Крим врати Украјини након руске анексије 2014. године.
Аксјонов је у новембру прошле године први пут најавио почетак фортификационих радова, не износећи детаље, али је у фебруару на састанку Савета безбедности Руске Федерације, којим је председавао председник Владимир Путин, рекао да ће радови бити готови до априла.
Rusija: Duma usvojila zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аксјонов: Крим на опрезу због могуће украјинске контраофанзиве се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.