Цвијановић: Српска би могла да замрзне своје учешће у органима БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 17:11

Цвијановић: Српска би могла да замрзне своје учешће у органима БиХ

Жељка Цвијановић српски члан и председавајућа Председништва БиХ изјавиила је данас да би представници Републике Српске могли замрзнути своје учешће у органима БиХ ако се настави блокада реализације пројеката који су делегирани на нивоу БиХ, а председник Републике Српске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милорад Додик се поново заложио да странци не учествују у доношењу одлука. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Цвијановић је на заједничкој конференцији за председником Републике Српске Милорадом Додиком у Бањалуци истакла да Министарство спољних послова и даље заобилази Републике Српске и њен кабинет.
Покушала је, казала је, да успостави договор, али без успеха.
Додик је казао да се поново покушава успоставити стереотип да је Република Српска крива за све и додао да се и даље залаже да странци не учествују у доношењу одлука.
Казао је да Запад тражи да Република Српска безпоговорно прати одлуке ЕУ као поданици и да се тражи да се уведу санкције и додао да се руши униполарни свет који су до сада предводиле САД.
Рекао је да постоји опозициона структура у Републике Српске која покушава да побегне од раскола и да пласира лажне вести, те да се опозоција никад није изјаснила о независности Српске и да су највећи протовници да до тога дође.
Додик је казао да амерички амбасадор само тражи да нанесе штету Србима и да га на то подстичу Бошњаци који раде у тој амбасади. Политику амбасадора САД у БиХ је назвао смрдљивом.
Рекао је да би требало подржати иницијативу Емануела Макрона, председника Француске, о томе да ЕУ постане аутономна у односу на Америку и Кину, те да би требало да престане да буде поданик САД, пренеле су бањалучке Независне новине.
Поновио је да БиХ неће ићи у НАТО и да Сарајево може само да сарађује са том војном организацијом.
Покушаће, казао је, да убеди Цвијановић да се више не усвајају документи о сарадњи с НАТО и да се обустави учешће у војним вежбама са свима док траје рат у Украјини.
Dodik: Srpska je ta koja nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Српска би могла да замрзне своје учешће у органима БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.