Санду: Већина грађана Молдавије против уласка те земље у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 17:01

Санду: Већина грађана Молдавије против уласка те земље у НАТО

Већина грађана Молдавије противи се идеји да земља напусти неутралност и уђе у НАТО, изјавила је данас председница Молдавије Маја Санду. Фото: Танјуг/АР/Andreea Alexandru „Народ то треба да жели јер то подразумева промене устава и то треба да се уради путем референдума. Међутим, ако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << погледамо истраживања јавног мњења данас, видећемо да нема озбиљне подршке идеји напуштања неутралности“, рекла је Санду у интервјуу за телевизију ПРО, пренео је ТАС С.
Председница Молдавије је навела да ће, осим Врховног савета безбедности, у земљи бити основана још једна агенција која ће имати задатак да се бори против манипулација информацијама и пропаганде.
У обраћању недавно на Минхенској безбедносној конференцији, Санду је замолила чланице НАТО да помогну њеној земљи у борби против ширења информација које одражавају руски поглед на глобална дешавања на друштвеним мрежама.
Парламент Молдавије је потом усвојио закон који омогућава контролу онлајн пропаганде и дезинформација.
Анкете показују да се више од 55 одсто Молдаваца оштро противи чланству земље у НАТО, а 27 процената подржава ту иницијативу.
Међутим, Санду раније није искључивала могућност да Кишињев одустане од неутралности и придружи се НАТО.
Moravjecki otputovao u trodnevnu posetu SAD u cilju jačanja međusobne saradnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Санду: Већина грађана Молдавије против уласка те земље у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.