Јужна Кореја најавила прво лансирање комерцијалног сателита на домаћој ракети

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 16:00

Јужна Кореја најавила прво лансирање комерцијалног сателита на домаћој ракети

Јужна Кореја планира да изврши прво лансирање комерцијалног сателита на ракети домаће производње следећег месеца као део свог програма свемирског развоја, изјавили су данас званичници. Фото: Pixabay Званичници Јужне Кореје кажу да њена домаћа свемирска ракета Нури нема војну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сврху, пренео је АП.
Поједини стручњаци, међутим, наводе да би развој таквих ракета на крају помогао земљи да стекне технологије потребне за изградњу већих пројектила и лансирање извиђачких сателита у околностима непријатељства са ривалском Северном Корејом.
Јужна Кореја је у јуну прошле године извела прво лансирање сателита помоћу ракете Нури.
То лансирање укључивало је оно што су јужнокорејски званичници назвали сателитом за „верификацију перформанси“, који је углавном дизајниран да испита капацитет ракете, док би наредног месеца требало да буде изведено прво лансирање у орбиту комерцијалног сателита.
Министарство науке саопштило је да ће ракета бити лансирана из свемирског лансирног центра 24. маја.
У саопштењу се наводи да су одређени резервни датуми лансирања од 25. до 31. маја, у случају могућих промена распореда због временских прилика.
Ракета ће носити главни сателит под називом „Мали сателит следеће генерације 2“ и седам мањих сателита.
Главни сателит има задатак да верификује технологију радара за снимање и посматра космичко зрачење у орбити близу Земље, наводи се у саопштењу.
Erupcija vulkana Šiveluč na Kamčatki, može da izazove globalno zahlađenje

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Јужна Кореја најавила прво лансирање комерцијалног сателита на домаћој ракети се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.