Колико често треба чистити мале кухињске апарате?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 15:01

Колико често треба чистити мале кухињске апарате?

Важно је да своје кухињске уређаје одржавате чистима јер на тај начин смањујемо ширење бактерија, али и одржавамо функционалност. Фото: Pixabay/ 27707 Кухињски апарати су предмети које користимо свакодневно. Било да користимо микроталасну за подгревање остатака вечере или правимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ручак у експрес лонцу, сваки уређај захтева редовно одржавање.
Због тога обратите посебну пажњу на ове уређаје. микроталасна Микроталасна пећница може бити веома захтевна за одржавање, јер у њој често остају комадићи хране или масноће.
Због тога, овај уређај треба свакодневно одржавати тако што ћете након употребе пажљиво брисати површине на којима је заостала маст, а чистити га једном недељно уз помоћ воде и сирћета.
Блендер Блендере такође треба опрати одмах након употребе. Ставите детерџент за суђе и топлу воду у посуду блендера и мешајте око 30 секунди. Понављајте поступак док сечива, поклопац и тегла не буду чисти. Очистите теглу након сваке употребе да бисте избегли унакрсну контаминацију. Оставите да се добро осуши пре него што га поново укључите. Одржавајте базу блендера једном недељно.
Фритеза Када је у питању одржавање унутрашњих делова фритезе, треба је чистити сваке две недеље или ако је често користите, обратите пажњу на количину масноће која остане након пржења. Пажљиво обришите делове влажном крпом или папирним убрусом. Такође, приликом печења препоручује се употреба папира за печење, јер ће то спречити ширење хране и масти по дну тепсије.
Тостер Овај кухињски апарат треба да оперете након сваке четири употребе. Када чистите тостер, прво га искључите и оставите да се охлади. Истресите мрвице из њега, а затим га темељно оперите сапуном и водом.
Експрес лонац Шпорети под притиском углавном имају унутрашњу посуду за кување која се може прати ручно или у машини за прање судова. Чишћење осталих компоненти експрес лонца захтева мало више посла и требало би да се уради сваких пет употреба. Ако ваш експрес лонац има непријатан мирис, напуните га шољом воде, шољом белог сирћета и кором једног лимуна. Ставите га на опцију паре на два минута, а затим отресите течност и оставите да се осуши.
Da li ste se pitali zašto neke domaćice sudoperu posipaju brašnom? Trik će vas oduševiti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико често треба чистити мале кухињске апарате? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.