Видели сте црвену тачкицу на жуманцету? Ево да ли смете да конзумирате такво јаје

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 11:31

Видели сте црвену тачкицу на жуманцету? Ево да ли смете да конзумирате такво јаје

Можда је кокошка била болесна, а јаје није погодно за храну? Фото: Pexels/Klaus Nielsen Разбијете јаје – и светла тачка поцрвени на жуманцету. Шта ако нешто није у реду са њим и то ће штетити нашем здрављу?
У ствари, није све тако страшно. Чињеница је да жуманце током формирања продире >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << многи крвни судови. Ако један од њих пукне, добија се црвена тачка, слична модрици. А посуда може да пукне из много разлога, који су апсолутно физиолошки, у њима нема ништа опасно по људско здравље.
Алтернативно, црвена тачка на жуманцету може бити знак да је јаје оплођено и да се може излећи пиле. Тачније, могао би, ако би најкасније недељу дана касније био послат у инкубатор, претучен, као што га је легла кокошка. Док је у вашој кухињи, мало је вероватно да ће се излећи осим ако јаје није супер свеже.
Али у сваком случају, црвене мрље не значе да је јаје покварено, заражено нечим и да се не може јести.
Svi benefiti posta: fizički, mentalni i duhovni!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Видели сте црвену тачкицу на жуманцету? Ево да ли смете да конзумирате такво јаје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.