Јесте ли се икада запитали зашто жене често колутају очима а мушкарци баш никад? Разлог је генијалан

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 10:14

Јесте ли се икада запитали зашто жене често колутају очима а мушкарци баш никад? Разлог је генијалан

Наука има објашњење зашто жене то раде. Фото: Pexels/Roderick Salatan Да ли сте се икада запитали зашто жене често несвесно колутају очима, а мушкарци баш никад, и шта се крије иза тога?
Кад је реч о колутању очима, наука има објашњење зашто жене то раде: жене су почеле да користе колутање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очима као еволуционо средство за доминацију над другим женама. Дакле, то је био „одбрамбени механизам“ како би жене преплашиле претерано упорне особе.
На Универзитету „Tracy Vaillancourt“, је 2013. године објављен рад у ком је објашњено како је преживљавање жена директно повезано са опстанком њених потомака. Као „врста“, жене често избегавају тактику која укључује директну агресију, јер би у физичком окршају могле бити повређене или чак убијене, што би угрозило њихово потомство. Уместо тога, жене се радије користе „индиректном агресијом“, односно, критикују нечији изглед, шире гласине и, наравно, колутају очима.
Научници који се баве еволуцијом кажу, да су се ове „индиректне агресије“ развиле како би помогле женама да привуку и осигурају партнера. Ако би се жена нашла лицем у лице с „конкуренцијом“ (на пример, са једнако атрактивном женом), могла би да појача надмоћан статус трептањем очију.
У истраживању на канадском Универзитету је откривено и да су жене, кад је реч о колутању очима, осетљивије од мушкараца, па се код њих може укључити „бори се или бежи систем“.
Иако жене баш и не одушевљава чињеница да се колутање очима заправо развило из урођене жеље жена да привуку пажњу мушкараца, мора се признати да је та тактика јако добра. Ништа не може да привуче пажњу као колутање очима и трептање.
Setite se tri stvari kada sve krene naopako: Budite sebi prijatelj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јесте ли се икада запитали зашто жене често колутају очима а мушкарци баш никад? Разлог је генијалан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.