РЦ Лозница: Утицај ниских температура у засадима малине

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 09:19

РЦ Лозница: Утицај ниских температура у засадима малине

На подручју рада РЦ Лозница засади малине се налазе у различитим фазама листања од: први лист развијен до четири листа развијено (ББЦХ 10-14). Фото: Wikimediacommons/Bernard DUPONT Ниске температуре од 04.04 на нашем терену довели су до оштећења и измрзавања листа, на локалитетима који се налазе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на преко 400м надморске висине.
Визуелним прегледом је утврђено да је хладан талас (најнижа забележена темперетура на подручју рада РЦ Лознице у ноћи између 05.04 – 06.04. била је -7°Ц на локалитетима Рујевац, Селанац, Кржава, Томањ, Шљивова, Планина) довео до оштећења на младим листовима малине на до 8% листова.
Произвођачима се препоручује да у засадима који су претрпели штете од мраза, спроводе редовне агротехничке и хемијске мере заштите у циљу очувања родног потенцијала и здравственог стања засада малине.
RC Bačka Topola: Pojava brašnjave jabukine vaši u jabučnjacima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак РЦ Лозница: Утицај ниских температура у засадима малине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.