Кина значајно утиче на немачко тржиште хране

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 08:48

Кина значајно утиче на немачко тржиште хране

Немачко тржиште животних намирница у великој је мери зависно од трговине с Кином, показала је једна анализа. Фото: Unsplash/Unsplash+ Ово се највише огледа у индустрији смрзнуте и конзервиране хране, али би могло да се констатује и за прехрамбене индустрије у већини земаља.
У случају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поремећаја трговине с Кином могло би да буде погођено више од половине промета у обе категорије, што се онда одражава на цене, доступност и квалитет производа.
Код пића, меса и рибе, било би угрожено између пет и 25 одсто прихода, саопштило је Удружење немачке прехрамбене индустрије представљајући ово истраживање.
Поврће и воће, за производе попут кечапа, често се узгајају у Кини пре него што се прерађују у другим деловима света, навело је удружење. Бакалар за рибље штапиће делом се довози у ту земљу на прераду, а велики је играч и у преради овчијих црева за кобасице.
Производња металне амбалаже, попут лименки, прилично зависи од залиха сировина као што су алуминијум и лим који потичу из Кине или се тамо производе.
Због свега наведеног, немачки произвођачи хране истакли су да од владе очекују јасну стратегију према Кини.
Agencija „Standard and Poor’s“ potvrdila kreditni rejting Srbije na nivo BB+

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина значајно утиче на немачко тржиште хране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.