Поповић: Сајам туризма у Истанбулу прилика за освајање нових тржишта

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 08:48

Поповић: Сајам туризма у Истанбулу прилика за освајање нових тржишта

На Међународном сајму туризма ЕМИТТТ који се од сутра до суботе одржава у Истанбулу на штанду Београда представиће се туристичка понуда Србије, саопштила је Туристичка организација Београда (ТОБ), а председник ТОБ Миодраг Поповић је истакао да је учешће на сајму у Турској прилика >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за освајање нових тржишта пошто наш национални авио-превозник ускоро уводи нову линију између Измира и Београда. Фото: Pexels/Stevan Aksentijevic У наставку појачаног авио-саобраћаја између Београда и Истанбула, као и линија из Истанбула до Ниша и Краљева, Ер Србија је успоставила своје летове између Београда и Анкаре раније овог месеца, а ускоро због великог интересовања уводи и директне летове из Измира.
„Захваљујући повећаном броју летова између Турске и Србије отварају се нове могућности за читаву Србију. Туристичка организација Београда ће на сајму учврстити сарадњу у области туризма са представницима града Измира и читаве регије у којој постоји велико интересовање за посету Београду и Србији“, додао је Поповић.
Из ТОБ наводе да ће као и ранијих година на штанду Београда учествовати велики број излагача из целе Србије, Ер Србија, Туристичке организације Србије, Ниша, Новог Пазара, Војводине, Привредне коморе Србије и Војводине, бројне агенције и хотели који ће представити туристичку понуду наше земље. Да је Београд једна од популарнијих дестинација за туристе из Турске потврђује број од 70.064 турских туриста у српској престоници лане који су остварили 227.289 ноћења.
„Наставићемо да развијамо туристички промет Србије и Турске у новим правцима, а по свим показатељима до сада рекордни број турских туриста у Београду ће у овој години бити премашен“, закључио је Поповић.
Сајам ЕМИТТ, као највећи туристички сајам у Турској и један од највећих сајмова у овом делу света, требало је да се одржи у фебруару али је због земљотреса у Турској одложен.
RZS: Cene ugostiteljskih usluga u martu za 17,4% veće nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поповић: Сајам туризма у Истанбулу прилика за освајање нових тржишта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.