Бајден данас стиже у посету Северној Ирској

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 08:26

Бајден данас стиже у посету Северној Ирској

Председник САД Џозеф Бајден данас стиже у посету Белфасту, а у току дана ће се састати са премијером Велике Британије Ришијем Сунаком. Фото: Танјуг/АP/Patrick Semansky Очекује се да ће се сусрести и са представницима пет политичких странака у Северној Ирској и одржати говор на Алстерском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << универзитету.
Ово је прва посета америчког председника Северној Ирској након 10 година, преноси Ројтерс. Северна Ирска обележава 25 година од мировног „Договора на Велики петак“, тако да Бајден долази у посету у „политички осетљивом тренутку“, додаје британска агенција.
Дан пре посете председника САД Џозефа Бајдена Северној Ирској, у граду Лондондерију одржана је парада против мировног „Споразума на Велики петак“ и том приликом више маскираних људи напало је полицију бензинским бомбама и другим предметима.
Четворо младих људи у претежно ирском националистичком предграђу Креган приказано на фотографији како бацају бензинске бомбе на оклопно полицијско возило, које је са једне стране било прекривено пламеном, пренео је Ројтерс. Полиција је саопштила да нема повређених и апеловала је на смиривање ситуације.
Бела кућа је раније саопштила да ће Бајден данас и у среду бити у Северној Ирској, а после тога ће отпутовати у Републику Ирску, где ће одржати говор пред посланицима парламента у Даблину.
Stejt department: Rusija „greškom“ pritvorila novinara Gerškoviča

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден данас стиже у посету Северној Ирској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.