Лукашенко: Потребне гаранције да ће нас Русија бранити као своју територију

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 12:34

Лукашенко: Потребне гаранције да ће нас Русија бранити као своју територију

Председник Белорусије Алексанар Лукашенко изјавио је данас да су Белорусији потребне гаранције да ће Русија бранити Белорусију “као сопствену територију“, у случају спољног напада на ту земљу, јавља Белта. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Лукашенко је то рекао у Минску, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на састанку са руским министром одбране Сергејом Шојгуом, који је стигао у Белорусију након недавних разговора Лукашенка и руског председника Владимира Путина.
“Западне земље не испуњавају и фактички су погазиле споразуме о гаранцијама безбедности, које су дате Будимпештанским меморандумом у замену за повлачење нуклеарног оружја“, рекао је Лукашенко.
Он је навео да је то укључивало и економску сигурност.
“Али каква економска сигурност, ако они уводе санкције против нас, Русије“, казао је Лукашенко.
Навео је да је зато то питање покренуо у преговорима са председником Русије и да га је он апсолутно подржао.
Izrael prodaje protivtenkovske projektile Grčkoj za 400 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Потребне гаранције да ће нас Русија бранити као своју територију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.