Најбоља хидратантна крема на основу вашег типа коже

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 10:13

Најбоља хидратантна крема на основу вашег типа коже

Свака особа је јединствена, а исто важи и за нашу кожу. Фото: Pexels/Anna Shvets Сваки тип коже (масна, склона акнама, сува, комбинована) је заиста јединствен и има своје потребе. Међутим, свакој кожи свакодневно је потребно чишћење, хидратација и СПФ или заштита од сунца. Кључна компонента >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << успеха у сваком случају је избор „правих“ производа.
А ако се питате како ћете, са толико избора у свету лепоте, на крају пронаћи најбољу хидратантну крему на основу вашег типа коже, све што треба да урадите је да погледате наше савете.
Најбоља хидратантна крема за суву кожу Оно што сувој и веома сувој кожи највише треба је формула за дубинску хидратације која ће обезбедити интензивну негу, исхрану и јачање њене хидролипидне баријере.
Што се текстуре тиче, овде се може изабрати – ако желите – више „богатих“, „путерастих“ крема уместо лакших лосиона који постају „једно“ са кожом лица, одржавајући је сатима еластичном и меком.
У сваком случају, добро је потражити специфичне састојке који ће се носити са знацима сувоће и осећајем затегнутости, као што су хијалуронска киселина, шеа путер, церамиди, витамин Е итд.
Најбоља хидратантна крема за масну кожу Један од највећих митова о масној кожи је да јој не треба хидратација. Оно што већина људи игнорише, наравно, јесте да су многе масне или мешовите коже често дехидриране, јер у покушају да одрже жељену влагу (и надокнаде овај недостатак) луче још више себума.
У једној реченици: Чак и ако имате масну кожу, потребна вам је хидратантна крема. Тајна је у томе да тражите хидратантне креме без уља са лакшим формулацијама које се брзо упијају, не „оптерећују“ кожу и не зачепљују поре, носећи се са сјајем и прекомерним лучењем себума.
Састојци као што су хијалуронска киселина, ниацинамид, салицилна киселина постаће најбољи савезници у вашој рутини неге коже.
Најбоља хидратантна крема за комбиновану кожу Слично масној кожи, кључна тачка у нези мешовите коже, код које су неки делови лица, као што су образи, прилично суви, а други, попут Т-зоне лица, склони масноћи и бубуљицама, је с једне стране, решавање специфичних потреба с друге стране враћање хидратације.
У овом случају треба користити креме лакше текстуре, немасног састава без уља, које неће „оптеретити“ најмасније делове коже, обезбеђујући дубоку хидратацију.
Најбоља хидратантна крема за кожу склону акнама Кожи склоној акнама су потребни специјализованији производи и састојци за негу коже, као што је лагана хидратантна крема која неће зачепити поре и ограничити прекомерно лучење себума, а истовремено смањује упале на кожи.
И овде се могу тражити специфични састојци са првенствено антисептичким и антиинфламаторним својствима, као што су салицилна и азелаинска киселина, ретинол, витамин Ц итд.
Најбоља хидратантна крема за нормалну кожу Овде је распон избора (и састојака) у хидратантним кремама већи. Кожи која се сматра „нормалном“ потребна је хидратантна крема која ће је одмах и дубински хидрирати, надокнадити изгубљену влагу, одржавајући је свежом и блиставом.
Čvrsta zadnjica treba da bude prioritet, ali ne zbog lepote!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најбоља хидратантна крема на основу вашег типа коже се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.