Кирил: Русија и Запад у војном сукобу због различитих вредности

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 09:09

Кирил: Русија и Запад у војном сукобу због различитих вредности

Патријарх московски и целе Русије Кирил изјавио је данас да Запад и Русија не деле исте вредности, што је, како је навео, довело до војног сукоба у Украјини. Фото: WikimediaComonns/Kremlin.ru „Задатак Запада је био да узму Русију голим рукама, без икаквог рата, да је заварају, увуку у свој свет, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << усаде јој своје вредности“, рекао је руски патријарх после литургије у Храму Христа Спаситеља у Москви.
Према мишљењу патријарха Кирила, руски народ и руководство земље су схватили да су западне и руске вредности супротстављене, преносе РИА Новости.
„Света Русија, хвала Богу, чува хришћанске вредности, које су биле укључене у систем националних вредности“, додао је он.
Када је постало јасно да Русија и Запад немају ничег заједничког, дошло је до војне конфронтације, тврди руски патријарх.
„Не желимо родитеље број 1 и број 2. Не желимо да се изгуби разлика између полова. Не желимо да разврат постане норма“, закључио је патријарх Кирил.
Predsednici Sirije i Irana saglasni da „nestaje unipolarni svet“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кирил: Русија и Запад у војном сукобу због различитих вредности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.