Радионица „Мала школа таписерије“ за пензионере у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 07:38

Радионица „Мала школа таписерије“ за пензионере у Музеју Војводине

Инспирисани изложбом Бошко Петровић – скице за велика дела, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу Музеја Војводине, организује  „Малу школу таписерије“,  намењену  старијим суграђанима. Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs Школа ће  почети у суботу,15. априла, у 16 часова. Радионице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће се одржавати сваке друге суботе у истом термину током априла и маја месеца.
Таписерија је специфична ликовна грана израде зидног украса са утканим сликовним сценама.
На првом састанку представићемо ткање таписерија као један од најстаријих заната који је преживео разне промене и модификације како би постао модеран и прилагођен данашњим потребама.
У практичном делу полазнице ће припремати рамове и осмислити сликовни приказ модела који ће ткати. Малу школу таписерије води Мирјана Добановачки, мајстор ткања уметничких таписерија.
Da li ste znali da je Novi Sad nekada imao stub srama?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Радионица „Мала школа таписерије“ за пензионере у Музеју Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.