Колико дуго могу да стоје кувана јаја у фрижидеру?

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 16:00

Колико дуго могу да стоје кувана јаја у фрижидеру?

Кувана јаја, офарбана вештачким или природним бојама или украшена на традиционалан начин, неизоставни су део трпезе за Ускрс. Фото: Pixabay/Pezibear Да би се обезбедило безбрижно уживање у празничним посластицама, важно је знати како правилно поступати са храном приликом припреме >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јела, а посебно приликом украшавања и једења јаја.
За почетак, препоручује се употреба јаја из поузданог и безбедног извора, тржних центара, познатих произвођача и трговаца на пијацама или из сопственог узгоја.
Колико дуго кувана јаја могу да се чувају у фрижидеру? Јаја која су обојена бојама које су декларисане као јестива могу да се конзумирају. Шарена, као и кувана јаја или она кувана са шунком, чувају се у фрижидеру.
Aко им љуска није оштећена, могу се чувати у фрижидеру до конзумације и дуже од недељу дана.
Ако имају оштећену љуску или су без љуске, пожељно је да их поједете у року од 1-2 дана, при чему се чувају у фрижидеру.
У случају куповине већ куваних/фарбаних јаја у продавници, треба се придржавати упутстава произвођача како и када их чувати. Тврдо кувано јаје без љуске може се чувати у фрижидеру 1-2 дана.
Увек важи правило, ако су кувана јаја променила мирис, боју (која не долази од боја за јаја) и конзистенцију – нису за конзумацију.
Bela jaja duplo skuplja od redovnih! Izbelite sami jaja ovog Uskrsa u par koraka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико дуго могу да стоје кувана јаја у фрижидеру? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.