Од уторка четвородневни штрајк млађих лекара у Енглеској

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 12:11

Од уторка четвородневни штрајк млађих лекара у Енглеској

Млађи лекари у Енглеској од уторка ће започети четвородневни штрајк. Фото: Unsplash/Lucas Davies Британско медицинско удружење (БМА) жели повећање плата од 35 одсто како би било надокнађено то што је 15 година раст плат био мањи од раста инфлације, пренео је Би-Би-Си.
Чини се да синдикат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << млађих лекара намерава да задржи „милитантни став“ који кочи озбиљне разговоре о платама, изјавио је министар здравља Стив Баркли.
У тексту објављеном у „Телеграфу“, Баркли је истакао да су захтеви БМА нереални.
Др Вивек Триведи, ко-директор комитета млађих лекара при БМА, изјавио је у суботу да Баркли тек треба да изнесе на сто озбиљну понуду.
„Све што тражимо је кредибилна понуда која нам показује да је озбиљан, да можемо започети преговоре како бисмо покушали да решимо реално смањење плата“, рекао је он.
Штрајк ће бити одржан од 07.00 часова у уторак до 07.00 сати у суботу.
До 250.000 операција и заказаних прегледа могло би да буде одложено због штрајка, упозорила је Конфедерација НХС, тела које представља трустове здравствених служби.
БМА је одбио да изузме из штрајка било које услуге, али је нагласио да планира да заштити пацијенте.
Tajvanski moreuz: Sučeljeno oko 10 kineskih i 10 tajvanskih brodova

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од уторка четвородневни штрајк млађих лекара у Енглеској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.