Арифулин: Оружане снаге Русије формирају групе за борбу против западних тенкова

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 11:05

Арифулин: Оружане снаге Русије формирају групе за борбу против западних тенкова

Руске трупе су почеле да стварају групе за борбу против тенкова којима западне земље снабдевају Кијев, изјавио је за телевизију Звезда начелник Центра за борбену обуку Оружаних снага Јевгениј Арифулин. Фото: Танјуг/AP Photo „Ово је организовано на основу упутстава заменика министра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране Руске Федерације, генерал-пуковника (Јунус-Бека) Јевкурова, који је издао конкретан задатак о формирању ових група“, прецизирао је он, пренеле су РИА Новости.
У складу са овим упутствима, главно одељење борбене обуке под руководством генерал-пуковника Ивана Бувалцева развило је методолошке препоруке и организовало „метод имплементације“.
Ове мере спроводи центар за борбену обуку, нагласио је Арифулин, који је стварање ових група назвао „великим државним системским радом“.
Берлин је крајем јануара, након притиска партнера из НАТО, најавио да ће пребацити Леопард 2 Кијеву и дозволити испоруку немачких тенкова другим земљама које их имају.
У првој фази планирано је да се из резерви Бундесвера обезбеди чета од 14 Леопард 2 тип А6.
САД су, такође, најавиле слање у Украјину комплекса батаљона – 31 јединицу савремених тенкова Абрамс сопствене производње.
Истовремено, Бела кућа је саопштила да ће испоруке трајати више месеци.
Москва је прошлог пролећа послала ноту земљама НАТО због снабдевања Кијева оружјем.
Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да ће сваки терет са војном опремом за Украјину бити легитимна мета руске војске.
Према његовим речима, САД и алијанса су директно укључени у сукоб – не само због слања оружја, већ и због обуке особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.
Erdogan razgovarao sa Hercogom: Nećemo nemo posmatrati provokacije u Al-Aksi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Арифулин: Оружане снаге Русије формирају групе за борбу против западних тенкова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.