Ово је најгора храна за имунитет детета, кажу педијатри

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 10:21

Ово је најгора храна за имунитет детета, кажу педијатри

Педијатри упозоравају како се деца с лошим навикама у исхрани често разболијевају, а за то најчешће криве све чешћи унос прерађене хране која доказано ослабљује дјечији имунитет. Фото: Pexels/Max Fischer Наиме, наш имунолошки састав другачије реагује када једемо брзу или прерађену >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << храну, а исто се то догађа и код наших малишана.
Ствар је у томе што долази до стварања упале у телу која тада спречава способност имунолошког састава да се бори против инфекција.
Како објашњавају педијатри, одређене намирнице доказано ослабљују имунитет детета те доприносе потенцијалним болестима.
Ту спадају: -пржена храна
-слатки сокови
-црвено месо
-ултрапрерађена храна
-рафиниране житарице
-намирнице с високим удјелом рафинираног шећера.
4 stvari koje srećni parovi znaju u vezi sa društvenim mrežama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је најгора храна за имунитет детета, кажу педијатри се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.