У катедрали Узнесења Блажене Девице Марије одржана миса Ускршњег бдења

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 09:56

У катедрали Узнесења Блажене Девице Марије одржана миса Ускршњег бдења

У катедрали Узнесења Блажене Девице Марије одражна је миса Ускршњег бдења коју је предводио београдски надбискуп Ладислав Немет. FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/ bs Обред је почео паљењем свећа које симболизују Христов улазак у мрачни свет.
Верници који се придржавају Грегоријанског календара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а то су католици, протестанти, англиканци, неке православне цркве и бројне мање цркве, данас славе Ускрс.
Надбискуп Немет мису ће служити данас у девет сати у катедрали у Зрењанину.
У Београду ће мисе данас бити служене у катедрали Узнесења Блажене Девице Марије, у цркви Христа Краља, затим Светог Анте Падованског, Светих Ћирила и Метода, Светог Јосипа Радника и Цркви Светог Петра.
Надбискуп Немет је у ускршњој посланици истакао да је у овом немирном свету поновно стигло Ускрсно време.
„За овај празник припремали смо се четрдесет дана. Број четрдесет је симболичан број, који се односи на четрдесет дана које је Исус провео у пустињи“, навео је он.
SPC i vernici danas proslavljaju Cveti

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У катедрали Узнесења Блажене Девице Марије одржана миса Ускршњег бдења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.