Научници: Температура океана почетком априла највиша у историји

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 12:17

Научници: Температура океана почетком априла највиша у историји

Просечна температура површине светских океана достигла је 21,1 степени почетком априла, што је највише у историји од почетка сателитског снимања. Фото: Танјуг/AP Photo/Brian Inganga, File Америчка Национална агенција за океане и атмосферу (НОАА) је објавила податке из којих произилази да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је оборен претходни рекорд из 2016. године. Када је у ово доба године температура океана износила 21 степен, преноси Гардијан, јавља Танјуг.
„Садашња трајекторија раста температуре океана обара све претходне рекорде. Изгледа да ће бројке бити још веће”, рекао је климатолог са Универзитета у Новом Јужном Велсу, професор Метју Ингланд.
„Климатски феномен ‘Ла Ниња’, који је трајао три године, приближава се крају”, рекао је високо постављени истраживач НОАА, доктор Мајк МекФејден.
Према његовим речима, феномен „Ла Ниња” је помогао да се одржи хладнија температура океана упркос порасту концентрације гасова који у атмосфери изазивају ефекат стаклене баште.
Овај период је готов и сада ћемо „гласно и јасно” видети сигнале климатских промена, нагласио је МекФејден.
Rusija kaznila Vikipediju sa skoro 10.000 dolara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Научници: Температура океана почетком априла највиша у историји се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.