Блинкен одбацује могућност преговора о прекиду ватре између Русије и Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 10:22

Блинкен одбацује могућност преговора о прекиду ватре између Русије и Украјине

Амерички државни секретар Антони Блинкен одбацио је идеју о преговорима о прекиду ватре између Украјине и Русије у овом тренутку. Фото: Танјуг/AP Photo/Petr David Josek „За неке, идеја о прекиду ватре може бити примамљива и ја то разумем. Али, ако се то своди на практично ратификацију руског >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заузимања значајних украјинских територија, онда то не би био праведан и трајни мир“, рекао је Блинкен.
Према оцени Блинкена, Русија би могла да прегрупише трупе и после одређеног времена поново нападне.
Амерички званичник истиче да Русија мора да дође до тачке у којој је спремна да се упусти у конструктивне преговоре. Додаје да циљ мора бити праведан и трајан мир.
SAD: Kamala Haris putuje u Tenesi, srešće se sa isključenim poslanicima Demokrata

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен одбацује могућност преговора о прекиду ватре између Русије и Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.