Премијер Републике Српске Вишковић у Пекингу са директорима три кинеска финансијска фонда

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 20:47

Премијер Републике Српске Вишковић у Пекингу са директорима три кинеска финансијска фонда

 Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Пекингу са директорима три финансијска фонда у Народној Републици Кини. Фото: Pixabay/MaoNo Представници Каијуан Фонда, Шанхи Интернешенал Труста и Јијуан Рехуа Менаџмент Центра, пожелели су добродошлицу премијеру >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Српске и исказали заинтересованост за развој сарадње, саопштено је из Владе РС.
Вишковић је захвалио на досадашњој сарадњи са Кином и истакао да је Кина један од највећих улагача и партнера у Републици Српској. Вишковић је изразио спремност за развој сарадње у области финансија између Кине и Српске, као и за привлачење што већег броја компанија и инвеститора који би убрзали далји економски развој Републике Српске, преноси РТРС.
Саговорници у име кинеских финансијских фондова су истакли да ови фондови имају дугогодишње искуство на финансијским тржиштима у Кини и свету и изразили спремност да стечено искуство пренесу на Републику Српску.
Најавили су посету Бањалуци како би са релевантним институцијама Републике Српске наставили преговоре.
Шанхи Интернешенал Труст је једна од прво основаних финансијских институција у Кини, чији портфолио је у 2021. износи 34,3 милијарде јуана инвестиција. Каијуан Фонд је фонд са великом и значајном репутацијом и позициониран је на 220. месту међу 500 компанија на свету из ове области и регистрованим капиталом преко 55,1 милијарди јуана.
Премијер Српске је захвалио амбасадору Кине у БиХ Ји Пингу на подршци коју пружа институцијама Републике Српске и нашим привредницима на повезивању са кинеским партнерима, наведено је у саопштењу.
Martinović sa ambasadorom Japana o saradnji dve zemlje

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Премијер Републике Српске Вишковић у Пекингу са директорима три кинеска финансијска фонда се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.