Турска се нада да ће Шведска испунити своје обавезе за улазак у НАТО што пре

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 20:02

Турска се нада да ће Шведска испунити своје обавезе за улазак у НАТО што пре

Турски министар одбране Хулуси Акар рекао је данас америчком колеги Лојду Остину да је чланство Финске у НАТО показало подршку Анкаре проширењу и нада се да ц́е Шведска испунити своје обавезе што пре. Фото: WikimediaCommons Како је навело турско Министарство одбране, током разговора >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << двојица министара су дискутовали и о важности брзог закључења турског захтева за набавку и модернизацију борбених авиона Ф-16, пренео је Ројтерс.
Како је раније писао „Волстрит џурнал“, Турска би требало да купи 40 нових ловаца Ф-16 у вредности од 20 милијарди долара, као и комплете за ремонт постојећих 79 таквих авиона у турској флоти.
Турској би требало да буде продато и више од 900 пројектила ваздух-ваздух и 800 бомби, рекао је неименовани званичник.
Putin i Lukašenko: Rusija i Belorusija su dostojanstveno izdržale ogromne udare

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Турска се нада да ће Шведска испунити своје обавезе за улазак у НАТО што пре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.