Берлусконијево здравствено стање данас побољшано

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 19:03

Берлусконијево здравствено стање данас побољшано

 Председник компаније МедиафорЕуропе, Феделе Конфалонијери, данас је изјавио да се здравље власника компаније и бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија “драстично побољшало“, након што је јуче примљен у болницу због погоршањог здравственог стања. Фото: WikimediaComonos/Niccolò >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Caranti “Данас смо оптимистичнији, он данас изгледа много боље него јуче“, рекао је Коналонијери.
Како подсећа Ројтерс, Берлускони је у среду хоспитализован у Милану, у болници Сан Рафаеле, и већ неко време болује од врсте хроничног рака крви, а тренутно се налази на интензивној нези због инфекције плућа.
Берлусконијеви доктори Алберто Зангриљо и Фабио Ћицери открили су да он годинама болује од хроничне мијелоидне леукемије, као и да је плућна инфекција повезава са леукемијом.
Хронична мијелоидна леукемија се у већини случајева не може излечити, а за разлику од акутне леукемије, ова болест има спорију прогресију и углавном се јавља код старијих мушкараца.
Према наводима британске Националне здравствене службе, око 70 одсто мушкараца живеће још пет година након постављања дијагнозе, док млађи пацијенти имају боље изгледе.
Берлусконијева партија Форца Италиа део је владајуће коалиције премијерке Ђорђе Мелони, иако Берлускони нема функцију у садашњој влади.
„Сви желимо да будемо оптимисти и надамо се да ће се лав ускоро вратити да преузме контролу над странком. Он је наш политички лидер и наравно да никада не одустаје“, изјавио је министар иностраних послова и заменик премијера Антонио Тајани.
Si Đinping: Kina neće pristati ni na kakve ustupke u vezi sa Tajvanom

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Берлусконијево здравствено стање данас побољшано се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.