Намирнице које не треба да перете пре кувања

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 19:01

Намирнице које не треба да перете пре кувања

Неке намирнице не треба прати пре кувања, јер би то нанело више штете него користи. Фото: Pixabay/FERMOSERGIO У наставку вам доносимо намирнице које не треба да перете пре припреме хране.
Пилетина Да ли обично перете пилетину у судоперу пре кувања? Ако је тако, можда је време да одбаците >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навику. Не само да не уклања бактерије или патогене из ваше хране, већ може повећати ризик од контаминације. Прањем сирове пилетине у судоперу, вероватно ћете ширити бактерије по кухињи, укључујући чисте површине као што су радне плоче и судопера. Једини заиста ефикасан начин да се решите бактерија је кување, а правило увек важи за сирову рибу и друго месо.
Црвено месо Осим што је једнако опасно као прање пилетине, у смислу ширења бактерија, ви заправо додајете влагу месу када га перете. Додана влага током прања створиће пару, што ће утицати и на укус. Дакле, ако тражите савршен месни оброк, држите воду подаље. Ако планирате да маринирате месо, држите га у фрижидеру и увек водите рачуна да спречите унакрсну контаминацију течношћу у којој је месо било.
Печурке Попут меса, печурке се заправо могу променити у погледу укуса и конзистенције ако су предуго у контакту са водом. Већина кувара ће вам рећи да никада не натапате или перете печурке да бисте их очистили, већ да их обришете влажним папиром или крпом јер упијају воду као сунђер. Печурке су изузетно упијајуће, тако да их лагано обришите крпом да се не поквасе много и не постану гумене у посуди.
Тестенина Од тестенине ће вам ретко бити мука, али постоји још један разлог зашто је никада не би требало испирати. Многи људи испирају тестенину након кувања, што је велика грешка ако желите да имате најбоље могуће јело. Испирање тестенине служи само за испирање скроба са ње, што отежава пријањање соса.
Побрините се да избегнете ове грешке у кувању које заправо могу учинити вашу храну лошим укусом.

Ugljeni hidrati koje smete da jedete i kada ste na dijeti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које не треба да перете пре кувања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.