Мартиновић са амбасадором Јапана о сарадњи две земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 18:53

Мартиновић са амбасадором Јапана о сарадњи две земље

 Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, данас је са амбасадором Јапана у Србији Кацумата Такахиком, разговарао о потенцијалној пројектној сарадњи и донаторској подршци Јапана Министарству, у светлу досадашњих пријатељских односа двеју земаља. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Раде Прелић Мартиновић је истакао да је МДУЛС, као једну од основних и ургентних потреба јединица локалне самоуправе, идентификовало ревитализацију локалних путева и реализацију других инфраструктурних пројеката, саопштило је Министарство.
Он је објаснио да Министарство има за циљ да, уз подршку међународних партнера, помогне недовољно развијеним општинама и локалним самоуправама треће и четврте категорије, као и девастираним општинама, да унапреде развој своје локалне средине и квалитет живота грађана.
На састанку је договорено да ће у наредном периоду Министарство и Амбасада Јапана у Србији наставити комуникацију у вези са потенцијалном пројектном сарадњом.
Осврнувши се на то да су Србија и Јапан прошле године обележили 140 година дипломатских односа, Мартиновић је амбасадору захвалио на искреном пријатељству и континуираној подршци у виду великих инвестиција.
Саговорници су изразили уверење да ће две земље наставити да јачају економску сарадњу и раде на стварању још бољих услова за долазак нових јапанских компанија у Србију.
Brnabić: Najvažniji su mi lični razgovori sa građanima o njihovim problemima

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Мартиновић са амбасадором Јапана о сарадњи две земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.