Надуван стомак чак и кад не једете! Можда вам фали овај минерал

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 16:00

Надуван стомак чак и кад не једете! Можда вам фали овај минерал

Надимање није само непријатан проблем са којим се суочавате након оброка. То такође може указивати на то да нешто није у реду са вашим здрављем или да вам нешто недостаје. Фото: Pixabay/Alicia_Harper Тело нам увек говори када нешто није у реду, али не знамо увек да слушамо и приметимо знакове.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Ово су главни показатељи да морате повећати унос намирница које садрже калијум. Када посумњате да имате недостатак одређене хранљиве материје у организму, идите код лекара који ће тестовима моћи да утврди шта вам недостаје. Овог пута ћемо говорити о калијуму, који има много задатака у телу, укључујући бригу о контракцији мишића, регулисању телесних течности и минералној равнотежи. Такође контролише ситуације у којима конзумирате превише соли и ублажава последице.
Умор Да ли се осећате уморно упркос добром сну и редовном ритму спавања? Или се осећате уморно током дана, наизглед без икаквог разлога? Можда вам недостаје калијума. Умор је узрокован и многим другим факторима, као што су стрес, лоша исхрана, недостатак сна, а све су то проблеми који се могу приписати недостатку калијума у ​​организму.
Спазам мишића Осећате их након кретања или када сте цео дан на ногама, али ово није једина ситуација када се појаве. Грчеве можете осетити чак и када нисте активни и немате физичку активност: очигледно је неопходно да у свој јеловник уврстите више намирница које садрже калијум.
Осећај слабости Када осећате вртоглавицу или слабост, то приписујете дехидрацији, али то није увек узрок. Током дана ниво калијума у ​​организму варира, а када опадне, откуцаји срца се успоравају, а у најгорем случају можете се онесвестити. Обратите се свом лекару и опишите своје симптоме. Оно што сами можете да урадите је да једете више намирница које су богат извор калијума, што неће шкодити чак ни ако је дијагноза другачија.
Висок крвни притисак Када имате недостатак калијума у ​​телу, крвни судови се сужавају, што доводи до високог крвног притиска. Као резултат тога, натријум је такође ван равнотеже, због чега можете доживети повећан број откуцаја срца. Предузмите мере што је пре могуће и посетите лекара. Немојте сами себи постављати дијагнозу нити је тражити на Интернету.
Надутост Обично повезујемо надимање са нечим што смо појели. Много пута већ препознајемо такву храну и избегавамо је. Али шта је разлог за надимање чак и када нисте јели неко време? За ово је опет крив натријум. Пошто тело има проблема са регулацијом натријума, не можете тачно одредити извор надимања.
Намирнице богате калијумом које можете да додате у исхрану: Авокадо, банана, шипак, лубеница, спанаћ, блитва, слатки кромпир, кромпир, пасуљ…
Svi benefiti posta: fizički, mentalni i duhovni!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Надуван стомак чак и кад не једете! Можда вам фали овај минерал се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.