Си: Кина вољна да ради са ЕУ на покретању размене на свим нивоима

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 15:26

Си: Кина вољна да ради са ЕУ на покретању размене на свим нивоима

Кина је вољна да сарађује са Европском унијом (ЕУ) на поновном покретању размене на свим нивоима и елиминисању „мешања“ и изазова како би дала нови импулс односима Кине и ЕУ, изјавио је данас председник Кине Си Ђинпинг. Фото: WikimediaCommonsChina News Service Кина и ЕУ треба да се придржавају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дијалога и сарадње, одржавају светски мир и стабилност и промовишу заједнички развој и просперитет, рекао је Си током састанка са председником Француске Емануелом Макроном и председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен у Пекингу, јавила је кинеска државна телвизија ЦЦТВ, пренео је Ројтерс.
Посета Макрона и председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Кини уследила је након вишегодишњег застоја односа са Пекингом око различитих питања, укључујуц́и оптужбе за злоупотребу људских права у Синђангу, заустављени инвестициони пакт и оклевање Кине да осуди Русију због инвазије на Украјину.
Обрац́ајуц́и се новинарима након доласка у Пекинг, Макрон је поручио да Европа мора да се одупре смањењу трговине и дипломатских веза са Кином и ублажи „спиралу“ напетости између Кине и Запада.
Неки аналитичари су сугерисали да Макрон и фон дер Лајен могу да преузму улогу „добар полицајац и лош полицајац“ у Пекингу, са дружељубивим Французом који промовише „ресетовање“ веза и шефа ЕУ која излаже тешка питања и црвене линије у тим односима.
„И Европа и Кина су имале огромне користи од односа, међутим, односи ЕУ и Кине су постали комплекснији последњих година и важно је да заједно размотримо све аспекте наших односа“, изјавила је Фон дер Лајен пре састанка са кинеским премијером Ли Ћијангом.
Ли је рекао да је партнерство ЕУ и Француске „нова полазна тачка“ и да обе стране треба да се придржавају „принципа међусобног поштовања и сарадње у којој сви добијају“.
Kralj Čarls podržao istraživanje veza britanske monarhije s trgovinom robljem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си: Кина вољна да ради са ЕУ на покретању размене на свим нивоима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.