Убрзајте раст косе: Ово је списак намирница који ће вам помоћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 13:00

Убрзајте раст косе: Ово је списак намирница који ће вам помоћи

Да би коса расла и расла јака и здрава, веома су важни протеини, сложени угљени хидрати и витамини… Фото: Pexels/Bennie Lukas Bester Постоје две кључне категорије хране које треба укључити у своју исхрану: сложене угљене хидрате и протеине.
Морска риба Нормализација стања косе се врши >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << захваљујући незасићеним масним киселинама Омега-3 укљученим у његов састав. Недостатак ове компоненте проузрокује пропадање коже главе, појављује се перут, а губитак косе је чешћи. Једите рибу најмање три пута недељно. Можете кувати на било који начин, са изузетком пржења.
Свеж зелениш Ове намирнице богате су витаминима и подстичу раст косе:
Першун – садржи витамине Ц, Е, Б, као и цинк, магнезијум и селен. Зеленило доприноси нормализацији циркулације крви, побољшава снабдевање корена хранљивим материјама, чиме се стимулише њихов активни раст. Коса добија природан сјај уз редовну употребу першуна;
Мирођија – састав садржи све исте витамине као у першуну, али постоје и друге вредне компоненте – калцијум и фолна киселина. Копар помаже у уклањању токсина из тела, а такође га засићује корисним супстанцама, чиме се побољшава исхрана косе;
Целер – поврће садржи витамине Ц, Б1 и Б2, Е и К. Присутан је и низ минерала. Може се јести као самостално јело или додати месу. Предност је да се убрза раст косе и смањи губитак косе.
Млечни производи и јаја Кефир, свеж јогурт, свјежи сир – све ово треба редовно да буде присутно у исхрани. Наведени ферментисани млечни производи садрже казеин и витамине Б. Они не само да убрзавају раст косе, већ и побољшавају структуру коврџа. Сваки дан морате јести једно јаје. Производ је извор фосфора, протеина, калијума и неких витамина.
Мекиње и житарице Проклијале житарице и житарице су идеална опција за оне који желе да остваре неколико циљева одједном: ојачати и вратити косу, изгубити тежину, очистити организам од токсина и токсина. Производи негују коврче са читавом листом минерала, обезбеђујући њихов стабилан раст.
Орашасти плодови и махунарке Све махунарке и орашасти плодови садрже много биљних протеина, селена и биотина. Ове компоненте доприносе производњи корисних бактерија које јачају косу. Биотин, иначе познат као витамин Н, помаже да се носи са масном кожом главе, нормализује циркулацију крви и стимулише производњу кератина, који је кључни грађевински материјал за косу.
Орашасти плодови су богати масним киселинама, укључујући омега-3. Али са овим производом морате бити опрезни, јер је веома калоричан. Препоручена дневна порција није већа од 50 грама.
Воће Посебну пажњу заслужују сви цитруси, персимони и јабуке. Воће је богато витамином Ц, који јача локне. Једна од наведених опција може се увести у исхрану, али је боље да их наизменично мењате како бисте обезбедили равномерну акумулацију хранљивих материја. На пример, јабуке садрже гвожђе, које је неопходно за женско тело.
Da li je tunjevina iz konzerve zdrav obrok?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Убрзајте раст косе: Ово је списак намирница који ће вам помоћи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.