САД: Роберт Ф. Кенеди Џуниор изазива Бајдена за председничку номинацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 11:15

САД: Роберт Ф. Кенеди Џуниор изазива Бајдена за председничку номинацију

Демократа Роберт Ф. Кенеди Џуниор, активиста против вакцина и потомак једне од најпознатијих политичких породица у САД, кандидовао се у трци за председника на изборима 2024. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Hans Pennink, Кенеди је у среду поднео изјаву о кандидатури Федералној изборној комисији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и на тај начин изазвао актуелног председника Џозефа Бајдена за номинацију демократа, објавио је АП.
Кенеди (69), нећак америчког председника Џона Ф. Кенедија и син његовог убијеног брата Роберта Ф. Кенедија, некада је био аутор бестселера и адвокат за животну средину. Кенеди је, међутим, пре више од 15 година, постао један од водећих гласова у покрету против вакцинације, тврдећи да вакцине нису безбедне.
Стручњаци за јавно здравље, па чак и чланови његове породице, описали су његов рад као обмањујући и опасан, објавила је америчка агенција.
Кенеди је дуго био укључен у покрет против вакцина, али су се напори интензивирали након пандемије и развоја вакцина против короне. Кенедијева добротворна организација против вакцина, Чилдренс хелт Дефенсе, напредовала је током пандемије, а приходи су се више него удвостручили у 2020. години на 6,8 милиона долара, према поднесцима поднетим регулаторним органима за добротворне организације.
Ruski i turski ministri spoljnih poslova razgovaraće o strateškim projektima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Роберт Ф. Кенеди Џуниор изазива Бајдена за председничку номинацију се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.