Мали: Нема говора о приватизацији ЕПС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 09:52

Мали: Нема говора о приватизацији ЕПС-а

Министар финансија Синиша Мали најавио је данас стратегију за развој ЕПС-а до краја маја и рекао да нема говора о приватизацији Електропривреде Србије (ЕПС), јер он мора да буде права локомотива развоја Србије. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Министар је указао је да је рат у Украјини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << показао све мањкавости енергетског система у Европи.
Након двонедељних разговора са представницима ММФ-а у оквиру прве ревизије актуелног Стенд-бај аранжмана са Србијом, који се спроводи од децембра 2022. оцењено је да је српска привреда показала отпорност у врло неповољним условима, да су макроекономски резултати у оквиру програма одлични а да програм структурних реформи добро напредује, преноси РТС. Такве оцене су и услов да Одбор директора ММФ-а у јуну одобри прву ревизију аранжмана.
Како се наводи, фонд је сугерисао да је и у наредном периоду неопходна комбинација политика за обуздавање инфлације, резерви за кризу, реструктурирање јавних предузећа као и фискални простор за додатне јавне инвестиције.
Важан део аранжмана са фондом али и приоритет Владе је реструктурирање енергетског сектора.
Гостујући у Дневнику РТС-а министар финансија Синиша Мали рекао је да је стратегија важна.
„Прошле године кад је кренуо сукоб у Украјини видело се колико је битан јак енергетски сектор. Излазимо са пројектом до краја маја шта треба да уложимо“, истакао је Мали.
Како је рекао, до 2030. године велики део производње енергије треба да буде из обновљивих извора. „Нема говора о приватизацији ЕПС-а. Он мора да буде права локомотива развоја Србије“, истакао је министар Мали.
Vučić danas sa predsednikom Gvineje Bisao u Palati Srbija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Нема говора о приватизацији ЕПС-а се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.