Хаос у Италији – после Јувентуса, пред казном још три клуба

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 09:09

Хаос у Италији – после Јувентуса, пред казном још три клуба

Након што је Јувентус кажњен одузимањем 15 бодова, под истрагом су још три клуба из Серије А. Фото: Танјуг/AP Photo/Alessandra Tarantino Италијанска финансијска полиција је у среду извршила претресе просторија Роме, Лација и Салернитане због сумњи да су прикривали цифре у трансферима појединих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << играча.
Истрага против Роме се односи на период између 2017. и 2021. године и трансфере неколицине играча. Са друге стране, Лацио и Салернитана су под истрагом због међусобних трансфера играча, а јер су имали истог власника.
Ова два клуба су донедавно припадала истом човеку, Клаудију Лотиту, те је због сукоба интереса и „фактуре за непостојеће трансакције“ отворена истрага.
Салернитана је прошле сезоне због тога променила власника, пошто прописи у Серији А не дозвољавају једној особи да контролише два тима.
Трансфери играча и вештачки приказани капитални добици у средишту су случаја са којим се од раније суочава Јувентус. Торински клуб је због тога кажњен одузимањем 15 бодова. Судски процес је у току, а следеће рочиште је заказано за 10. мај.
Tadić predvodio Ajaks u finale Kupa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хаос у Италији – после Јувентуса, пред казном још три клуба се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.