Блинкен: Утврђујемо да ли је Русија незаконито притворила новинара Гершковича

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 19:26

Блинкен: Утврђујемо да ли је Русија незаконито притворила новинара Гершковича

САД раде на томе да би утврдиле да ли је Русија незаконито притворила извештача Волстрит журнала Евана Гершковича, рекао је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен. Фото: Танјуг/АР/Mohamed Abd El Ghany Он је додао да ће та истрага ускоро бити завршена и да се на том процесу ради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << експедитивно, пренео је Ројтерс.
„Према мом мишљењу, нема сумње да га је Русија незаконито притворила, што је управо оно што сам рекао министру спољних послова Лаврову, када сам разговарао с њим током викенда и инсистирао да Еван буде одмах пуштен“, рекао је Блинкен.
Руска служба безбедности (ФСБ) саопштила је 30. марта да је ухапсила Гершковича, америчког држављанина, и оптужила га да је прикупљао информације о руској одбрамбеној компанији које су биле државна тајна.
Волтрит журнал демантовао је наводе да је Гершкович шпијунирао.
Бела кућа је назвала смешном оптужбу за шпијунажу, за коју је запрећена затворска казна до 20 година.
Амерички председник Џозеф Бајден позвао је на ослобађање Гершковича, а Блинкен је у недељу у телефонском разговору са својим руским колегом Сергејом Лавровом изразио забринутост Вашингтона због „неприхватљивог притвора“ америчког репортера.
Putin: Zapadne obaveštajne službe umešane u ukrajinske terorističke napade

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Утврђујемо да ли је Русија незаконито притворила новинара Гершковича се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.