Неугодни мириси тела које не смете да игноришете

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 15:01

Неугодни мириси тела које не смете да игноришете

Чудни мириси тела могу бити знак потенцијалних здравствених проблема, а лекари тврде да могу бити и знак рака. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Постоје непријатни телесни мириси који не нестају и могу сигнализирати озбиљан здравствени проблем.
Непријатан мирис зноја Непријатног мириса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зноја не можете да се ослободите ни после туширања, то може бити знак недостатка магнезијума. Магнезијум је минерал који помаже у чишћењу наших унутрашњих органа, а такође и у отклањању непријатног мириса тела. Када конзумирамо превише кофеина, шећера или прерађене хране, то може значајно смањити ниво магнезијума. Уколико и даље не миришемо тако свеже и имамо друге симптоме као што су грчеви мишића, трзаји или утрнулост и пецкање, стручњаци препоручују да би било добро проверити ниво магнезијума у ​​телу.
Превише интензиван мирис тела Ако имате дигестивни поремећај као што је Кронова болест или улцерозни колитис, такође бисте могли да имате озбиљан недостатак цинка. Цинк помаже нашем телу да управља отпадом и токсинима, а када је присутан поремећај варења, тело можда неће апсорбовати минерал како би требало. Као резултат, недостатак цинка може довести до интензивног мириса тела, посебно лошег задаха.
Дах који смрди на покварена јаја Ако не можете да се решите лошег задаха чак ни прањем зуба, вероватно имате здравствени проблем. Ако одговарајућа зубна хигијена и даље не може да уклони лош мирис који подсећа на покварена јаја из ваших уста, лекари упозоравају да би то могла бити бактеријска инфекција. Наиме, задах из уста изазива бактерија Х. пилори која може да живи у нашем систему за варење. Код неких људи не изазива приметне симптоме, док код других може довести до ГЕРБ-а, целијакије, чира на желуцу, па чак и рака желуца.
Непријатан мирис из уха Непријатан мирис вашег тела може да потиче и из уха, иако није тако чест. Ако у ушима имате веома непријатан и непријатан мирис, највероватније патите од неке врсте инфекције, што доводи до горе поменуте оштре ароме. Други пример за то је када имате ураслу длаку или лојне цисте, а када та иритација или инфекција пукне, нуспродукт унутра је скоро увек изузетно непријатног мириса.
Redovno vežbate, ali radite i ove stvari! Trud je uzaludan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неугодни мириси тела које не смете да игноришете се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.