Украјина ће донети одговарајуће одлуке у случају ризика од опкољавања у Бахмуту

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 15:00

Украјина ће донети одговарајуће одлуке у случају ризика од опкољавања у Бахмуту

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да је ситуација у Бахмуту на истоку Украјине заиста тешка и да ће „одговарајуће одлуке“ бити донете ако тамошње украјинске трупе буду у ризику да их опколе руске снаге. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Preš Office Зеленски је на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << конференцији за новинаре у Пољској рекао да му је најважније да заштити животе војника, пренео је Ројтерс.
Он је истакао да Украјина жели да Пољска буде кључни партнер у послератној обнови те земље.
Пољска ради на добијању додатних безбедносних гаранција за Украјину на самиту НАТО који ће бити одржан у јулу, у литванској престоници Вилњусу, изјавио је пољски председник Анџеј Дуда. „Данас покушавамо да добијемо за Украјину на наредном самиту НАТО у Вилњусу… додатне безбедносне гаранције које ће ојачати војни потенцијал Украјине“, рекао је Дуда на заједничкој конференцији за новинаре са председником Украјине.
Дуда је казао да ће Пољска послати још четири борбена авиона МИГ-29 Украјини. „Четири МИГ-29 из наших залиха су већ пребачени украјинском ратном ваздухопловтсву. Тренутно се пребацују још четири МИГ-а“, истакао је он, пренеле су РИА Новости.
Дуда је додао да је Пољска спремна да испоручи још шест борбених авиона. „Очекујемо да би ускоро могли да буду пребачени“, нагласио је он.
Зеленски је стигао у званичну посету Пољској, рекао је помоћник председника Пољске, блиског савезника и суседа који је подстакао западну војну и политичку подршку Кијеву, навела је британска агенција.
Borelj pozdravio pristupanje Finske NATO, najavio nastavak angažmana s Kinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина ће донети одговарајуће одлуке у случају ризика од опкољавања у Бахмуту се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.