Концерт „Сусрети“ у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 14:40

Концерт „Сусрети“ у Галерији Матице српске

У суботу, 8. априла у 18.00 сати у Галерији Матице српске одржаће се концерт Сусрети Тијане Козарчић, харфа и Радице Ђедовић, флаута. Фото: Pixabay/Ri Butov Извешће се композиције Соната за флауту и харфу италијанског композитора Нина Роте, Келтска свита Италијана Роберта Ди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Марина, Алге француског композитора Бернарда Андреса и Историја танга аргентинског композитора Астора Пијацоле.
Тијана Козарчић је рођена у Новом Саду, а тренутно живи и ради у Мелбурну у Аустралији. Основне и мастер студије харфе завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке Љиљане Несторовске, а у фебруару 2016. године је наставила своје професионално усавршавање на мастер студијама на Квинслендском конзерваторијуму Грифит универзитета у Бризбејну, Аустралија. Предаје у неколико школа у Мелбурну, одржава концерте како као солиста тако и у склопу камерних састава, а редовно сарађује са професионалним оркестрима у Мелбурну.
Радица Ђедовић је своје основно музичко образовање започела у Ваљеву, у класи професорке Ирене Благојевић. Основне и мастер студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи Лауре Леваи Аксин и у Београду на одсеку за камерну музику у класи професора Игора Лазића. Мастер студије на музичком Конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту уписује 2017. године. Била је члан Војвођанског симфонијског оркестра и радила је као сарадник у настави за флауту на Академији уметности у Новом Саду.
Улаз на концерт је бесплатан.
Bend Detour nastupiće u SKCNS Fabrici, 27. maja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Концерт „Сусрети“ у Галерији Матице српске се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.