Момировић: Морамо да нађемо простор за даљи економски раст

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 13:42

Момировић: Морамо да нађемо простор за даљи економски раст

 Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је, у условима садашњих политичких дешавања у Европи и свету, битно да се нађе простор за даљи економски раст и развој региона. Фото: Танјуг/Раде Прелић „Морамо да препознамо тренутна политичка дешавања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Европи и свету и да нађемо начин да у овим условима, изазваним ратом у Украјини, нађемо простор за даљи економски раст и развој, за нове инвестиције, за раст плата и пензија и ми ћемо заједничким снагама уз помоћ наших председника успети да обезбедимо нове инвестиције“, рекао је Момировић након састанка са министром трговине Републике Српске Денисом Шуловићем у Градишки.
Он је додао да су потребне боље трговинске везе, не само Србије и Републике Српске, већ и целе Босне и Херцеговине, јер у условима када су покидане линије снадевања, мора се обезбедити развој за грађане. „Захваљујем министру Шуловићу на овом снажном имплусу да додатно опустимо граничне процедуре и надам се да ће заједничке институције БиХ препознати ту иницијативу, јер без релаксираних граничних процедура нема развоја трговине“, закључио је Момировић.
Министар Момировић је посетио културни центар у Градишки који је финансирала Влада Србије, и рекао да је Влада дала донацију да се отвори вртић за 200 деце.
„Важно нам је да пошаљемо јасан сигнал да људи остану овде да се развија економија, како у Србији тако и Републици Српској јер смо ми практично једно, како је рекао министар Шуловић“, изјавио је он.
Vučić: Sa delegacijom Senata Francuske o dijalogu BG i PR, širenju saradnje…

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Момировић: Морамо да нађемо простор за даљи економски раст се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.