Јокић непрепознатљив у поразу од Хјустона, Богдановић одличан у победи над Чикагом

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 09:30

Јокић непрепознатљив у поразу од Хјустона, Богдановић одличан у победи над Чикагом

Кошаркаши Денвера убедљиво су поражени од Хјустона са 1124:103 на гостовању уз врло скроман учинак Николе Јокића који се поново вратио у игру после три пропуштене утакмице због повреде листа. Фото: Танјуг/AP/Darren Abate Тренутно последњепласирани Хјустон успео је да надигра водећи тим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на табели.
Никола Јокић се у игру вратио са за њега врло скромном ефикасношћу иако је имао двоструки двоцифрен учинак.
Читав тим Денвера је подбацио у мечу којим су три меча пре финалног дела сезоне могли да потврде водећу позицију на табели. Поразом до последњепласираног Хјустона своје лидерство прилично довели у питање. Јер им је Мемфис пришао на две победе заостатка пошто је надиграо Портланд са 119:109.
Тим победника је предводио Џејлен Грин постигавши 32 поена, док је Кевин Портер и Алперен Шенгун додали по 20 поена.
У тиму Денвера најефикаснији је био Мајкл Портер са 23 поена. Док је Ерон Гордон био на скок од дабл-дабла са 13 поена.
Кошаркаши Атланте надиграли су тим Чикага са 123:105 на гостовању, српски интернационалац Богдан Богдановић одиграо је један од најбољих мечева у сезони.
Бивши кошаркаш Партизана постигао је 26 поена уз пет асистенција и четири скока предводећи тим до славља на гостовању.
Иако у тиму није било Треа Јанга и Деандреа Хантера, захваљујући одличној игри Богдановића, Атланта је дошла до важне победе у борби за што бољу позицију пред плеј-ин турнир.
Надиграли су директног супарника на табели и сада су девети испред Чикага. Даље су у игри за седмо место које би им обезбедило предност домаћег терена против осмопласираног.
Од самог старта су преузели иницијативу и серијом Богдановићевих погодака дошли до предности коју су одржавали до краја меча. Уз серију од осам поена на старту убацио је и три тројке у прва три минута утабавши победничку стазу за свој тим.
Одлично су га пратили Садик Беј са 18, Дежонте Мари са 17 поена и девет асистенција. док је Џејлен Џонсон додао 16 поена. Клинт Капела је уписао дабл-дабл са 11 поена и 14 скокова, док је до 11 поена убацио и Оњека Оконгву.
У тиму Чикага је најефикаснији био Зек Лавин са 26 поена. Демар Дерозан је додао 21. Док је Никола Вучевић убележио дабл-дабл са 19 поена и 10 скокова. Двоцифрени су били и Патрик Вилијамса са 15, као и његовим имењак Беверли са 11 поена.
За разлику од Богдановића, његов земљак Никола Јокић није имао најбољу партију у поразу Денвера од Хјустона са 1124:103. Иако је постигао двоструки двоцифрен учинак.
Boban Marjanović kandidat za nagradu za fer-plej u NBA ligi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јокић непрепознатљив у поразу од Хјустона, Богдановић одличан у победи над Чикагом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.