Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 21:15

Песков: Русија ће морати да предузме контрамере у вези са приступањем Финске у НАТО

Русија ће морати да предузме контрамере у вези са приступањем Финске у НАТО, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Wikimedia Commons/Пресс-служба Президента России „Кремљ сматра да је ово још једна ескалација и да ширење НАТО представља претњу нашој безбедности и интересима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Руске Федерације. Предузећемо контрамере како бисмо осигурали сопствену безбедност и тактички и стратешки“, упозорио је Песков, истакавши да ће Русија одговорити онако како сматра да треба, пренео је ТАСС.
Песков је казао да ће руска војска о свему благовремено обавестити јавност.
„Пажљиво ћемо пратити дешавања у Финској и видети како ће северноатлантски блок користити територију Финске у вези са размештањем оружја, система и инфраструктуре у близини наше границе, потенцијално представљајући претњу за нас“, рекао је Песков и додао да ће у складу са тим бити предузимане мере.
Према његовим речима, ситуација око Финске је фундаментално различита од ситуације у Украјини.
„Прво, Финска никада није била антируска и нисмо имали никаквих спорова са Финском“, рекао је Песков.
Он је нагласио да са Украјином ствари стоје сасвим супротно и да је тамо ситуација потенцијално опаснија.
„Због тога смо морали да спроведемо специјалну војну операцију како бисмо остварили све циљеве које смо зацртали“, закључио је Песков.
Finska potpisala dokument o ulasku u NATO – pretposlednji korak do članstva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Русија ће морати да предузме контрамере у вези са приступањем Финске у НАТО се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.