Жиофре: Брза примена обавеза из Брисела и Охрида Србију приближава ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 19:30

Жиофре: Брза примена обавеза из Брисела и Охрида Србију приближава ЕУ

Што пре кренемо са применом обавеза из Брисела и Охрида, Србија ће се више приближити ЕУ, изјавио је данас шеф Делегације Европске уније у Србији Емануел Жиофре. Фото: Тањуг/Раде Прелић Према његовим речима, данашњи састанак у Бриселу шефова преговарачких тимова Београда и Приштине, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Петра Петковића и Бесника Бисљимија, изузетно је важан за постизање суштинског договора о успостављању списка обавеза које се морају брзо спровести.
Шеф Делегације ЕУ за РТС наглашава да је суштина да се успостави списак обавеза које се морају брзо спровести и, како каже, због тога је данашњи састанак толико важан.
Жиофре наглашава да је Заједница српских општина (ЗСО) важна тема „која мора да се испрати и што пре је могуће мора да се крене са спровођењем“ и због тога ће питање ЗСО бити један од преговарачких приоритета.
„Наравно, све то морало би да се деси у контексту обостране спремности на компромисе“, указује Жиофре.
„Стало нам је до Европе, стало нам је до Србије и њених грађана, јер бољи смо заједно, то је основна порука кампање коју Делегација Европске уније у Србији покреће заједно са амбасадорима европских земаља“, рекао је Жиофре.
Он објашњава да је кампања покренута да би се грађанима Србије објаснило да је ЕУ стало до њих и до Србије.
„Због тога смо овде. Желимо да помогнемо, да пружимо подршку и да створимо бољу ситуацију за српски народ“, рекао је Жиофре и предочио да је већина грађана Србије упозната да је ЕУ највећи партнер, донатор и улагач у Србији, али да то не знају сви.
„Мислим да је важно да се обратимо широј јавности. Није све само у новцу, већ и у вези коју стварамо са грађанима. Овде смо због тога што смо бољи када смо заједно“, закључио је Жиофре.
Petković: Prvi put o konkretnim koracima za ZSO, usaglašen tekst o nestalima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Жиофре: Брза примена обавеза из Брисела и Охрида Србију приближава ЕУ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.