Ђедовић са Кошаром о реформи енергетског сектора

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 19:24

Ђедовић са Кошаром о реформи енергетског сектора

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић обавестила је данас на састанку у Београду амбасадора Француске у Београду Пјера Кошара о активностима на започетој реформи енергетског сектора, недавно усвојеном Предлогу измена и допуна закона о обновљивим изворима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << енергије и динамиком рада на Интегрисаном националном енергетском и климатском плану.
Фото: Танјуг/Емилија Јовановић Ђедовић је навела да је први корак реформе енергетског сектора да Влада Србије усвоји план приоритетних инвестиција, који ће бити и полазна основа и база за све будуће инвеститоре, саопштило је ресорно министарство.
„На том плану се интензивно ради како бисмо што пре имали листу приоритета усмерену на додатно стабилизовање домаћег енергетског тржишта у циљу јачања енергетске безбедности Србије“, изјавила је Ђедовић.
Она је додала да се истовремено наставља рад на усклађивању са законодавном регулативом Европске уније и истакла да је у другој половини прошле године Министарство рударства и енергетике остварило добре резултате када је у питању усклађивање са правним тековинама и захтевима ЕУ.
На састанку је било речи и о конкретним пројектима сарадње српских и француских енергетских предузећа као и могућностима унапређења те сарадње.
Кошар је рекао да Француска пружа пуну подршку Министарству рударства и енергетике у процесу зелене транзиције и истакао да су француске компаније заинтересоване за сарадњу са Србијом, пре свега у области обновљивих извора енергије и геотермалне енергије.
Vučić zahvalio SAD na odgovornom angažmanu u procesu dijaloga sa Prištinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић са Кошаром о реформи енергетског сектора се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.