Вучић захвалио САД на одговорном ангажману у процесу дијалога са Приштином

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 17:20

Вучић захвалио САД на одговорном ангажману у процесу дијалога са Приштином

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас, у разговору са делегацијом Аталнтског савета, Сједињеним Америчким Државама на конструктивном и одговорном ангажману у процесу дијалога са Приштином и нагласио да је Београд посвећен раду на имплементацији споразума >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „до онога што за нас представља црвене линије“. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Како је саопштила Сллужба за сарадњу с медијима председника Србије, Вучић је навео да би постизање компромисног и одрживог решења за Косово и Метохију, што је циљ дијалога, обезбедило трајни мир и стабилност у региону.
Он је поручио да је један од спољнополитичких приоритета Србије даље унапређење свих области сарадње са САД и подсетио на позив за успостављање стратешког дијалога између две државе што би допринело јачању свеукупних политичких и економских односа, као и интензивирању политичко-војне сарадње.
Када је реч о региону, истакао је да Србија настоји да тежиште стави на развој економске сарадње, о чему сведочи и иницијатива „Отворени Балкан“ која већ даје резултате за грађане и привреду.
Чланови делегације Атлантског савета поручили су да препознају историјске изазове са којима се Србија суочава и да САД настављају прагматичан ангажман на очувању мира и стабилности и јачању сарадње и повезаности на Западном Балкану, укључујући снажну подршку иницијативи „Отворени Балкан“.
Вучић је захвалио Атлантском савету на подршци евроинтеграционом процесу Србије и региона, поновивши да је чланство у Европској унији наше стратешко опредељење и да држава остаје посвећена реформама.
Od danas radi novi deo centralne zgrade terminala aerodroma „Nikola Tesla“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић захвалио САД на одговорном ангажману у процесу дијалога са Приштином се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.