САД: Још истражујемо да ли је кинески шпијунски балон успео да пошаље податке

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 13:21

САД: Још истражујемо да ли је кинески шпијунски балон успео да пошаље податке

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена саопштила је да не може да потврди извештаје да је Кина успела да прикупи податке из шпијунског балона који је оборен изнад САД почетком фебруара, као и да је истрага још у току. Фото: Танјуг/Chad Fish via AP „НБЦ њуз“ је у понедељак, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << цитирајући два висока званичника САД, објавио да је кинески балон имао могућност да пошаље податке Пекингу у реалном времену, упркос покушајима америчке владе да спречи тако нешто.
Бела кућа и Пентагон су рекли новинарима да не могу да потврде ту тврдњу.
Пентагон је саопштио да су стручњаци и даље анализирали деове олупине балона обореног 4. фебруара, пренео је Ројтерс. „Не могу да потврдим да је било преноса у реалном времену ка Пекингу у то време. То је нешто што тренутно анализирамо“, рекла је портпаролка министарства спољних послова.
Кинеско министарство спољних послова поновило је данас да је Пекинг јасно ставио до знања да беспилотни цивилни објекат, који је летео изнад територије САД, био „неочекивани и изоловани инцидент“.
„Кина одбацује прекрајање истине и дизање прашине око овог инцидента“, рекла је портпаролка Мао Нинг.
Како додаје британска новинска агенција, балон, за који Пекинг негира да је шпијунски, провео је недељу дана летећи изнад САД и Канаде, пре него што га је америчка војска оборила, након чега је пао у близини атланске обале.
Kina: Sastanak Makartija sa predsednicom Tajvana uticao bi na odnose sa SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Још истражујемо да ли је кинески шпијунски балон успео да пошаље податке се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.