Позив грађанима: Будите опрезни на завејавним путевима и пратите обавештења

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 11:55

Позив грађанима: Будите опрезни на завејавним путевима и пратите обавештења

Због снежних падавина које су захватиле већи део Србије, Министарство унутрашњих послова позвало је све грађане на појачану опрезност на завејаним путним и другим правцима и да прате обавештења надлежних органа. Фото: Градске инфо „Припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у сталној су комуникацији са свим чиниоцима у систему заштите и спасавања на територији Србије и спремни су за деловање, уколико за тим буде било потребе, а све у циљу заштите живота грађана и њихове имовине“, истиче се у саопштењу.
Како се наводи, у Рашком округу је због временских непогода непроходан пут на деоници Кути – Одвраћеница и грађани се упућују на алтернативни путни правац Рашка – Нови Пазар – Одвраћеница. Такође, без електричне енергије остала су села Мојстир, Драга, Живче, Рибариће и Долово.
У Јабланичком округу у Медвеђи је без струје остало 500 домаћинстава, док су у Моравичком округу присутни мањи кварови на електро-мрежи у Гучи, Горњем Милановцу и Чачку, где је непроходан путни правац Преко Брдо – Одвраћеница.
Током ноћи су на територији Расинског округа извршена три црпљења воде у местима Треботин, Дашница и Пакашница и уклоњена пала стабла са пута у Краљеву. Тренутно су ватрогасно – спасилачке јединице ангажоване на обиласку терена и на уклањању палог дрвећа са коловоза, на више локација.
У саопштењу се подсећа да је, на основу црвеног метеоаларма Републичког хидрометеоролошког завода, којим су најављене снежне падавине јужно од Саве и Дунава, Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације још у петак, 31. марта ове године, упутило упозорење свим штабовима за ванредне ситуације у јединицама локалне самоуправе. Њима је тада наложено предузимање хитних превентивних и оперативних мера у циљу смањења последица евентуалних снежних непогода.
Na aerodromu „Nikola Tesla“ saobraćaj se odvija neometano

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Позив грађанима: Будите опрезни на завејавним путевима и пратите обавештења се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.