Кошаркаши Партизана бољи од ФМП у Железнику

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Apr.2023, 08:46

Кошаркаши Партизана бољи од ФМП у Железнику

Кошаркаши Партизана победили су на гостовању екипу ФМП 97:91 (24:18, 25:25, 25:23, 23:25) у оквиру 24. кола АБА лиге. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић
Најефикаснији у табору „црно-белих“ били су Зек Ледеј са 19 поена и шест скокова, док је Аврамовић додао 13 поена. У домаћој екипи истакао се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Алекса Степановић са 21 поеном и шест скокова.

Кошаркаши ФМП-а су боље отворили меч, пошто су играли агресивно у одбрани и покушавали да противника казне са лаким поенима из транзиције.
Средином четвртине Партизан је заиграо стрпљивије у нападу и успео да преко Ледеја и Егзума дође до преокрета и предности од шест поена.
У другој деоници виђен је велики број слободних бацања, тако да игра није била течна. Менинг и Изунду су доносили поене екипи ФМП-а, док су у одбрани играчи домаће екипе зонском одбраном у више наврата правили проблеме „црно-белима“.
Партизан је средином деонице дошао до двоцифрене предности, коју није могао да одржи пошто је ФМП серијом 8:0 успео да смањи вођство противника пред крај првог полувремена.
Током треће четвртине Партизан је упао у проблеме са фауловима, док је домаћа екипа преко пик-ен-рол игре долазила до поена.
Наставили су обе екипе да играју агресивно у одбрани, због чега су поене постизали углавном са линије за слободна бацања.
У последња два минута треће четвртине Аврамовић и Пантер су поенима успели да одрже вођство пред почетак последње деонице.
Током четврте четвртине Партизан се опет одмакао на 14 поена разлике али домаћа екипа није одустајала. Шутем за три поена су покушали да се врате али сваку тројку су им анулирали Аврамовић или Пантер.
„Црно-бели” су тренутно први на табели са 21 победом и два пораза, док је клуб из Железника пети са 13 победа и 11 пораза.
У наредном колу Партизан дочекује екипу Игокее, док ФМП гостује кошаркашима Студентског центра.
Обрадовић: Очекује нас изузетно важна утакмица против ФМП Железника

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Партизана бољи од ФМП у Железнику се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.